Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Το Μετέωρο Βήμα»

Έκθεση σκιτσογράφων για το προσφυγικό
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων παρουσιάζουν την έκθεση σκίτσων «Μετέωρο Βήμα» με θέμα το προσφυγικό.

Συμμετέχουν 28 σκιτσογράφοι με 116 έργα κι αυτοί είναι οι: Καλαϊτζής Γιάννης, Αναστασίου Τάσος, Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης, Γρηγοριάδης Κώστας, Δερβενιώτης Σπύρος, Dranis – Γιάννης Δράκος από την Πάτρα, Ζάχαρης Πάνος, Ζερβός Πέτρος, Ιωάννου Γιάννης, Κουντούρης Μιχάλης, Κυριακόπουλος Γιάννης (ΚΥΡ), Μακρής Ηλίας, Μαραγκός Πάνος, Μήλας Παναγιώτης, Μητρόπουλος Βασίλης (BAS), Μητρόπουλος Κώστας, Μητσομπόνος Παναγιώτης , Ξένου Έφη, Παπαγεωργίου Βασίλης, Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας, Ρουγγέρης Κωνσταντίνος, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Τζαμπούρα Μαρία, Χαντζόπουλος Δημήτρης, Χερουβείμ Βαγγέλης.

28 σκιτσογράφοι, ο καθένας με τα εκφραστικά του μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς του, μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή και υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

Ενδέχεται λίγα σκίτσα να μην μπορούν να γκρεμίσουν την άδικη τάξη του κόσμου αυτού.

Όμως, μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να συνεννοούνται πιο εύκολα και να επισημαίνουν τις πηγές των δεινών τους.

Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.

Μετά την Ρόδο, το «Μετέωρο Βήμα]» θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, την Αθήνα και αλλά μέρη της Ελλάδας με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες!

(Eγκαίνια την Δευτέρα 7 Μαρτίου στην Ρόδο)



* Το σκίτσο της έκθεσης που παρουσιάζουμε είναι του Κώστα Γρηγοριάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου