Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ «Εδώ είναι του Ρασούλη»

2 Μαρτίου: Μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο ΜΜΑ
Με αφορμή τα πέντε χρόνια απουσίας του Μανώλη Ρασούλη, θα παρουσιαστεί, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

Φίλοι, συνεργάτες, αλλά και καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα του σπουδαίου δημιουργού, θα τον φέρουν ξανά κοντά μας μέσα από μια παράσταση γεμάτη από τα τραγούδια του, μαζί με ένα μοναδικό οπτικό υλικό-ντοκιμαντέρ στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) την Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Τραγουδοποιός, ερμηνευτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών.

Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους.

Σε αυτή τη σημαντική παράσταση, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του τραγούδια από τη συνολική κοινή πορεία του με τον Μανώλη Ρασούλη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στους δίσκους «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και «Δήθεν» και προβάλλοντας τη σημερινή πλευρά επιλεγμένων τραγουδιών από τους ιστορικούς αυτούς δίσκους, με ανανεωμένες εκτελέσεις.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου και η κόρη του, Ναταλία Ρασούλη, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και συμμετοχές - έκπληξη, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Με εκλεκτούς μουσικούς, αρκετούς από αυτούς συνεργάτες του από παλιά, και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκιμαντέρ, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» θα μας φέρει τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό κοντά μας… σαν να είναι εδώ και να συμμετέχει στη γιορτή!

Συμμετέχουν
Νίκος Ξυδάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μπάσης, 
Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη.

Συντελεστές:
Επιμέλεια ορχήστρας: Τάκης Φραγκούς
Επιμέλεια ορχήστρας Ν. Ξυδάκη: Δημήτρης Μπουζάνης
Επιμέλεια προγράμματος: Ναταλία Ρασούλη & Έλλη Ρουμπέν
Επιμέλεια οπτικού υλικού: Δημήτρης Ιωαννίδης & Έλενα Χριστάκου

Η συναυλία εντάσσεται στη σειρά Γέφυρες και είναι συμπαραγωγή του ΜΜΑ με την Τεχνότροπον ΑΜΚΕ. Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: 17 ευρώ, 25 ευρώ, 35 ευρώ, 50 ευρώ. Ειδικές τιμές: 7,5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 9,5 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου